Enaka patologija, kot je onesnaženje zemlje, je danes misel o abortiranju onemoglega

Okt 2, 2023

Beseda medgeneracijsko sožitje je danes moderna. Ne pomeni pa nič drugega kot ostale vsakdanje stvari, ki jih imamo danes prav tako veliko na ustih, kot so zemlja, voda in zrak. Iz zemlje dobimo hrano, če nekaj minut ne dihamo – je konec, voda je pa tudi del nas, brez nje ni življenja.

Tako je v oddaji Za lepše sožitje na Radiu Ognjišče razlagal prof. dr. Jože Ramovš, ki pravi: “Beseda medgeneracijsko sožitje je danes moderna. Ne pomeni pa nič drugega kot ostale vsakdanje stvari, ki jih imamo danes prav tako veliko na ustih, kot so zemlja, voda in zrak. Iz zemlje dobimo hrano, če nekaj minut ne dihamo – je konec, voda je pa tudi del nas, brez nje ni življenja.

Voditeljica Nataša Ličen in prof. dr. Jože Ramovš v oddaji govorita o utrjevanju pozitivnega odnosa do življenja, ki je večje od nas. Ovrednotila sta omen in vlogo narodne zavesti, pripadnosti domovini, narodu, kulturi, jeziku, tudi družini, v katerih smo zakoreninjeni. To je podstat, ki daje smisel. Ljudje se razvijamo do poslednjega dne, tudi v starosti. Tretje obdobje je ravno tako pomembno kot predhodna, otroštvo in aktivna delovna doba. Kako starosti dati smisel, slišite v razmišljanjih našega sogovornika. 

Prisluhnite prof. dr. Jožetetu Ramovšu.

Vir: https://radio.ognjisce.si

Pin It on Pinterest