Nagradni natečaj

»Drug drugemu prinašamo veselje«

Med 15. oktobrom in 15. decembrom 2023 je v okviru preventivne in zagovorniške kampanje Rad imam življenje potekal nagradni natečaj na temo “drug drugemu prinašamo veselje“.

V natečaju je sodelovalo 11 navdihujočih in nepozabnih osebnih pripovedi, ki so pokazale, kako močno človeški pristop v skrbi za tiste, ki se soočajo s socialnimi, čustvenimi stiskami, odrinjenostjo ali boleznijo, še vedno živi v nas. Zbrane osebne zgodne so bralce osrečile, jim polepšale dan ali jih obogatile.

Prvo nagrado si je prislužila Zalina zgodba z naslovom Edina kava. Nagrajena je bila z  vikend paketom za dve osebi v domu Stella Maris v Strunjanu. Ostali sodelujoči so prejeli simbolne nagrade.

Kriteriji izbora najboljših del

Pri izboru smo upoštevali literarno in slovnična ustreznost, sporočilno vrednost,  dolžina teksta, kakovost fotografije in splošni vtis dela.

  Nagrade

  Ob koncu natečaja je 5-članska komisija izbrala najboljše delo. Vsi prispevki so prejeli simbolne nagrade. Dodatne informacije:  andreja.verovsek@karitas.si.

  Manca Košir o natečaju

  »Čudovita akcija je med nami – akcija zbiranja pozitivnih zgodb. Poglejte pri vas doma in pri sosedih ter jo delite z nami. Naj zasije svetloba pozitivnih zgodb ljudi, ki imamo radi življenje.«

  – Manca Košir, 12. 10. 2023

  Pin It on Pinterest